Vaihtoehtoisia suoritusmenetelmiä

29 Huh

Ai, että. Oli kyllä uskomattoman siisti OSM-futsalturnaus Jyväskylässä. OKAn liikuntakerho Kipinän joukkue sijoittui miesten kilpasarjassa seitsemänneksi. Kaikki muut kisoihin osallistuneet joukkueet olivat koko yliopiston joukkueita, joten ei voi olla kuin ylpeä Kipinän pojista. Ensi vuonna todellakin uudelleen ja naisilta myös joukkue kisoihin mukaan.

Tällaiset reissut yhdistää kyllä porukkaa. Meininki oli huikea, kaikki kannusti toisiaan ja jokainen teki parhaansa. Tämän saman fiiliksen pitäisi saada myös yleisesti opiskeluelämään. Opiskelusta pitäisi nauttia. Onhan se monien tahojen ja kliseiden mukaan elämän parasta aikaa. Jos opiskelut suorittaa vain pätevyyden takia, niin saako siitä kaiken mahdollisen irti?

Tietenkään ei ole kenelläkään pakko osallistua järjestettyihin tapahtumiin tai tilaisuuksiin, mutta ne ovat kuitenkin iso osa opiskelijaelämää. Opiskelujen ulkopuolisesta toiminnasta melkein pitäisi mielestäni saada opintopisteitä: jokainen uusi opiskelija saisi leimapassin, johon vaikka kolmen ensimmäisen vuoden ajalta kerättäisiin leimoja erinäisistä tapahtumista. Tapahtuman jälkeen pitäisi kirjoittaa myös pieni itsereflektio, että mitä tapahtui ja minkälainen fiilis jäi tapahtumasta. Kolmannen vuoden keväällä voisi passin palauttaa jonkun pienen saatetekstin kera, jossa pohtii opiskelua ja sen ulkopuolisen toiminnan merkitystä omaan elämään. Varmasti kolmeen vuoteen mahtuu huonojakin tapahtumia, jotka eivät opiskelijaa miellytä, mutta voin lyödä vaikka pääni pantiksi, että suurin osa tapahtumista on kuitenkin positiivisia kokemuksia. Verkostoituminen, irti arjesta, uudet ja vahat kaverit olisivat varmasti passin saatetekstin avainsanoja suurella osalla opiskelijoista.

Vappuaatto on huomenna ja kaikki OKAlaiset ovat enemmän kuin tervetulleita Sorsapuistoon klo 14 eteenpäin yhteiselle piknikille. Pidetään yhdessä hauskaa, syödään munkkeja ja juodaan simaa. Tässä tapahtumassa ei todellakaan ole kuppikuntia ainakaan OKAn sisällä, joten älä emmi vaan tule mukaan. Tästä tapahtumasta ei vielä saa leimaa, mutta ehkä vielä joskus ”opiskelijan passi” saadaan mukaan kuvioihin ja näin ollen myös opiskelijan elämästä saataisiin opintopisteitä.

Olli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s