”Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä…”

22 Elo

…tai ehkei enää kesää jäljellä, mutta kauniita päiviä ainakin! Syksy tekee kovaa vauhtia tuloaan niin kalenterin mukaan kuin säässäkin vesisateidensa kera, mutta vielä uskallan salaa toivoa niitä lämpimiä päiviä elokuun viimeisille päiville ja syksyn alkuun! Ja juuri nyt sitä aurinkoa piisaakiin, ja okablogin päivitys luonnistuukin hyvin auringon paisteessa 8)

Yliopisto-opiskelijoista suurin osa saa vielä elokuussa lomailla (lue: käydä töissä), kun virallinen lukukausi alkaa vasta 2.9. Paaaitsi meidän uudet ykköset, joiden orientoivat opinnot alkavat jo 28.8. Viikon päästä jo! Mahtavaa. Vielä mahtavampaa on kuitenkin nähdä teitä kaikkia OKAlaisia! Erityisesti uudet ykköset, voin kertoo teille, että OKA on täynnä huipputyyppejä. Ja te ootte enemmän kun tervetulleita siihen mahtavaan porukkaan.

En malta odottaa opintojen alkua, enkä varmasti ole ainoa innokas luokanopettajaopiskelija. Siinä suhteessa meillä openaluilla OKAssa taitaakin olla hieman epätavallisen innokkaita opiskelijoita aloittamassa uuden lukukauden; just niiden kanssaopiskelijoiden takia.

”En tiedä, odotanko opiskelujen alkua ihan superisti, mutta teidän näkemistä kyllä!”

”Haluisin jo nähdä kaikkia, mut en haluu et koulu alkaa :D”

”Mulla on ollu tässä työrupeamassa jo MONTA kertaa ikävä koulua! Ihanaa et pian se taas alkaa ja nähään 😀 Saa nähä mihin sitä taas joudutaan :P”

Tässä kakkosvuosikurssilaisten kommentteja koulun alusta, ja tässä jos missä on hyvää todistusaineistoa juuri siitä, miten hyvä porukka meillä opinnoissa tulee. Kavereita on ikävä ja opinnotkin kyllä maistuvat, vaikka kavereiden näkemistä odotetaankin enemmän kun itse opintojen jatkumista, jostain kumman syystä, hehe. Kesän aikana on tullut useampaan otteeseenkin juteltua vuosikurssilaisten kanssa juuri siitä, ja tultu siihen tulokseen, että missään muualla yliopistomaailmassa ei varmasti ole sellaista yhteishenkeä ja porukkaa, mitä meillä OKAssa on. Yliopistossa ei missään olla niin tiiviisti yhdessä kun meillä ja väistämättäkin se ryhmähenki tulee heti alusta alkaen. Ja just se hyvä porukka tekee opintoihin paljon. Huikeiden opiskelijakavereiden avulla jaksaa ne vaikeimmatkin ja tylsimmät luennot tai tehtävien palautukset. Jos yhtään kurssit stressaavat, ei muuta kun soittoa opiskelijakavereille ja yhdessä päästään selvittämään niitäkin stressisotkuja. Joko sitten EDU’s Cafeessa nelosten kahvilan piirakkapalasen avulla, ”parilla” Kivenheitossa, tai lenkillä Pyynikin poluilla ja niillä kuuluisilla portailla, tai missä vain ja miten vain.

Yhdessä mennään ja yhdessä tullaan. Näin ollen uusien ykköstenkään ei tarvitse huolehtia opintojen alusta tai kavereiden löytämisestä, sillä vooi kuulkaa täältä jos mistä niitä kavereita löytyy. Kukaan ei varmastikaan jää yksin.

Vaikka koulujen alkua ja teidän näkemistä kovasti odotetaankin, otetaan vielä kuitenkin ilo irti näistä muutamasta ”loma”päivästä ennen opintojen alkua…kunnes sitten pitkän ja toivottavasti onnistuneen kesän jälkeen polkaistaankin yhdessä käyntiin uusi ja entistäkin mahtavampi lukuvuosi Tampereen yliopistossa, Virta-rakennuksessa, EDUssa, OKAssa, ja just sun opinnoissa sun mahtavien kurssikavereiden kanssa. Tästä on tulossa hyvä lukuvuosi, vähän ois semmonen fiilis.

Kohta nähään!

:)Sopo-vastaava Reinikainen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s