Mahtava lukuvuoden startti, mahtavat fuksit.

13 syys

Uusi lukuvuosi on polkaistu komeasti ja tehokkaasti käyntiin!

Joukkoomme liittyi syksyllä 65 uutta kirkasotsaista tulevaa opettajaa, joita tutorit ja muut vanhemmat ovat ohjastaneet sisään urbaaniin yliopistoelämään OKAn tyyliin. Toivon mukaan fuksit (ja vähän vanhemmatkin haahot) ovat nyt päässeet selvyyteen siitä, missä sijaitsee Virta ja Sorsapuisto, missä saa murua rinnan alle kampuksella huokeaan hintaan, missä Kipinän urheiluvuorot pidetään, mistä löytyy Kolmosen Edu´s Cafe ja keskustan parhaat kuppilat (tai niin kuin minä sain selville tänään: kuinka Nelli-portaalia käytetään). Fuksit ovat alkaneet opintonsa liikunnan ja musiikin parissa, vanhemmat opiskelijat omilla tahoillaan esimerkiksi monialaisia jatkaen, erikoistumisopintojen parissa, taikka ison K:n tai suunnattoman G:n kanssa. 

Syksyn aloitukseen on kuulunut paljon muutakin kuin vain itse opiskelujen ja kurssien lähtökuopissa kuopsuttelua. Tutorit, hallitus ja OKAn kerhojen aktiivit ovat omilta osin pitäneet huolen siitä, että opiskelijoidemme lukuvuosi on alkanut myös luentosalien ulkopuolella hyvissä meiningeissä. Porukka on kerätty taas yhteen vaihtamaan kuulumisia kuluneen kesän jälkeen piknikien, liikuntatuokioiden, tapahtumien ja hengailun merkeissä.

Yhtenä tärkeänä syksyn opiskelujen aloitusrituaalina oli tänä vuonna 3.9 Tamyn ja yliopiston yhteistyössä järjestämä Avajaistapahtuma. Eipä tarvinnut hävetä OKAn osallistumisprosenttia! Luokanopettajien siniset haalarit ja fuksien innokkaat joukot nähtiin pitkin päivää palloilemasta eri tapahtumissa. OKAn järjestöständi Alakuppilan edessä aiheutti ihastusta ja ruuhkaa käytävään, kun parhaimmillaan toistakymmentä ihmistä oli edustamassa ainejärjestöä, soittamassa ja laulamassa, hörppimässä kahvia taikka myymässä ja ostamassa haalarimerkkejä. Oltiin muuten tapahtuman kovaäänisin ständi. Tuttuja naamoja näkyi myös avajaistapahtuman päätteeksi kuohuviinitarjoilupöytien äärellä..

Jalka napsutti tahdikkaasti ja pää nyökytti rytmissä monella opiskelijatoverilla, kun OKAlaisten Koulun bändi vetäisi vauhdikkaan setin amfiteatterilla iltapäivä viiden aikaan. Myös itse esiintyjillä näytti olevan hauskaa. Veikkaisin, että jos omat muusikkomme olisivat esiintyneet hitusenkaan myöhempään kellonaikaan (lue: kaljateltan oltua auki hieman pidempään), olisi yleisöllä ollut pokkaa toteuttaa suunnitelma, jota haudottiin: pistää tanssiksi. Ensi vuonna sitten, eikö vaan? Ja viimeistään siinä vaiheessa, kun makasin sisäpihalla piknikillä auringon paisteessa ja vedin naamaani pallogrillissä sopivasti karsinogeeniä pintaansa saanutta hampurilaista, totesin, että onpas tämä yliopisto-opiskelu vaan aika mahtavaa. Taisi joku ystävä tuijottaa kaljatelttaa ja todeta: ”Millä järjellä?” Niinpä, that’s how we roll in Tampere University.

Ilta huipentui Klubille, jossa päästiin nauttimaan stand up:ia ja Anssi Kelan musiikkia. Pieni jonottaminen ei ilmeisesti bilekansaa haitannut, kun kuitenkin Kelan vaimo työkseen opettaa (ja opetti illan aikana vissiinkin aika monesti…). Viimeistään tässä vaiheessa voi sanoa, että ainakin fuksit ovat saaneet hyvin kiinni opiskelijaelämästä. Vai mitä mieltä olet, kun katsot tätä kuvaa?

Kuva

Kiitokset vielä kaikille niille, jotka ovat tehneet syksyn alusta niin upean. Jatketaan samalla menolla!

T: Sallisen Hipu

P.S. Tamyn pikkulinnut kertoivat, että yliopistolla puhutaan, että ”On ne luokanopeopiskelijat aika rytinällä tulleet Tampereelle.. ne on kyllä huomattu.” 🙂

Yksi vastaus to “Mahtava lukuvuoden startti, mahtavat fuksit.”

  1. Hipu 13/09/2013 klo 14:54 #

    Niin ja kuvasta kiitos Sampolle! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s