Joulukuun myöhäiset terveiset urheilu- ja vapaa-aikavastaavalta, mr. Kipinältä. On sitte pitkä tervehdys.

7 Tam

Joulukuu, Christmas-time, jingaling-baby, lomaa ja äitien lihapadat. Vuosi loppuu, samal nykysen hallituksen kausi. Tammikuusta eteepäin alkaa uusi aika. Lopetan puheenjohtajan Kipinäs ja tammikuust Minna ottaa homman haltuu. Tässä kerron menneest vuodest ja ajastani Kipinän puheenjohtajana. Materiaalina kipinän viestit sähköpostilistalta 2011 eteepäin ja henkilökohtainen persoonallinen reflektointini. Käy seuraan.

Matkani, suhteeni (an affair), erani, ajanjaksoni Kipinässä, kipinään, muusaani, osaan persoonallisuuttani (joskus enemmän, joskus vähemmän, sisäinen, muiden kokema, itse koettu, tiedätte psykologian käsitteet) alkoi keväällä 2011. Oikeastaanhan se on varmaan alkanut joittenki mielestä ketkä tähtien asentoihin uskoo jo Hovinsaaren päiväkodin aitauksesta ja hiekkalaatikolta, sieltä syömästä hiekkaa Rikun, Aten ja Joninkaa. Jos oisin ollu kotihoidos, en ois kipinän PJ (no offense given, no taken). HOKL:ssa se alko kuitenki keväästä 2011. Olin lähetelly viestei jo paljo sähköpostilistalle ja koonnu itsekseni porukkaa pelailee lentistä Hämeenlinnan OKL:n salii. Joskus saatoin koota pelaamaa jtn muutaki. Ja aina oli paikal tarpeeks jengii, rekryyminen tapahtu enimmäksee käytävil ja aulas (punasil). Ja aina oli tulos ainaki ”Sassila, Miä, Elina, Jarmo, Mikko ehkä ja onhan meit..” Mut aina oli kuitenki porukkaa, aina päästii pelaa, pitää hauskaa, juttelee, tutustumaa toisiimme.

Silloinen PJ Sinervon Antti oli lopettamassa PJ:nä ja oli kutsunu jengii kokouksee, jossa Kipinän toiminnasta kiinnostuneet ottaisivat kerhon jatkaakseen. Antti oli laittanut merkille aktiivisuuteni LAURI TIEDOTTAA -kanavan kautta ja varmaan muustaki toiminnast (poikkeuksellinen yksilö, exceptional individual, tuolloin vielä sisälläni asui vahvempi sisäinen lapsi, joka meissä kaikissa asuu, ja joka muuttuu ja pikku hiljaa kuolee jokaiselta. Joillaki sitä on enemmän vielä 30-senä jälellä, kuin toisilla. Veikkaan, että mulla on aika iso prosentti jälellä mun sisäistä pikkulasta, nykyisin kuitenkin, harmi vain, vähemmän kuin tuolloin Hämeenlinnan loiston aikoina) ja kutsui minut eriksee kokouksee ja markkinoi Kipinää.

Vastaanottaja:

oka@uta.fi

Otsikko:

Kipinän toiminnasta kiinnostuneet!

Liitteet:

 

Edelleenvälitetty viesti Liikuntavastaavien tapaaminen

12 KB

 

 Tekstiosio (1 KB)  

Moi!

Näin vaalien aikaan muutosten myllerryksessä on Kipinänkin aika uudistua. Kaksi vuotta olemme nykyisen tiimin kanssa järjestäneet laitoksellamme liikuntavuoroja välillä huonommalla, välillä paremmalla menestyksellä, mutta nyt on kuitenkin aika siirtää vastuuta eteenpäin. Jos olet kiinnostunut olemaan osa uutta Kipinää, vastaa minulle tähän mailiin. Tulemme sopimaan halukkaiden kanssa tilaisuuden, jossa keskustelemme Kipinän toiminnasta ja valitsemme uudet vastuujäsenet.

-AS-

 

Alusta asti nykysen porukamme toimiessa Kipinässä, meil on ollu hyvä, tiivis jengi. Ei oltais varmaan ees lähettykkää Kipinään, tai oisin ehkä itse saattanu lähtä, mutta en tiedä yhtää mitä siit ois tullu. Kuitenki sillo 2011 kevään kokouksessa Jarmo ”Economic-Boss” Tulasalokin sano, että lähtee messiin, jos ja kun on iso porukka. Samaa sanoin minä. Saatiin siitä lähtien papereihin jo monta nimeä ja vastuuta jaettua.

Uudet ykköset tuli 2011 ja toiminta alko uudella poppoolla. Ja voi pojat että oli hyvää menoo ja aktiivista toimintaa. Ihan yhtä aktiivista ku aiemminkin, uskokaa pois. Silloisena varapuheenjohtajana toimi hyvä ystäväni, myöskin silloinen asuinkumppanini, Lieksan nopein, mukavin, komein etc. etc. Mikko M”iki-D [MikiDi:]” Joska. Tässä kaksi ensimmäisistä viesteistä Kipinän toimijoina, lähetettynä yhdessä puheenjohtajiemme luolasta Palokunnankatu 30:stä:

Pahoittelut asettelusta, word muokkaa spostin viestit miten sattuu. Suosittelen eritoten, että kantsii avata tokan viestin youtube-linkki.

–          Päiväys:

08.11.2011 (12.58.30 EET)

Lähettäjä:

Lauri Tolonen <Lauri.Tolonen@uta.fi> 

Vastaanottaja:

oka@uta.fi

Otsikko:

KIPINÄ TIEDOTTAA

 Tekstiosio (1 KB)  

 

yO!

Tu kipinää, kuulemaa ja
näkemää kitinäää

Ei tää ei O! mitää
turhaa lätinäää

koska hetki on jo käsilläää

–> tänää kipinäää 17.00-19.00 Sähly

Oltais muuten pelattu koripalloa, mutku aina sählyy ja jollaa oli lapsuudesta jääny trauma:
http://www.youtube.com/watch?v=IHexAt8SGUk
Varmaan joku ykkönen.

Torstaina lentis 14.00 – 17.00 välil, älä häkelly jos vielä 14.00 ei o ketää, laita vaikka verkot
believe U me, jengii tulee!

 

Päiväys:

15.11.2011 (14.06.09 EET)

Lähettäjä:

Mikko Joska <Mikko.Joska@uta.fi> 

Vastaanottaja:

oka@uta.fi

Otsikko:

Kipinä tiedottaa

 Tekstiosio (1 KB)  

Elikkä. Noniin.

Tänään 17:00-19:00 sählyä.
Saunat päällä juhlallisesti puoli kolmesta puoli seitsemään, myös tyttöjen saunat. Tervetuloa ja menoa saunomaan!
Vahtimestari toivoi, että pois lähtiessä kaikki sammutettavat valot sammutettaisiin, sillä osa valoista ei sammu automaattisesti.

http://www.youtube.com/watch?v=UOUkulXUJ5I
Lamppu sammuu.

Sitten, torstaina lentopalloa 14:00 –> come as and when you want.

 

 

Noin. Mikko toi Kipinään varmasti oman historiallisen panoksensa. Nykyisestä ja viimeaikaisesta ilmastotilanteesta huolestuneena Kipinä otti myös kantaa ja halusi saada rivijäsenten kannan ja mielipiteet kuuluviin. Alla näyte viestihistoriasta, jossa kysyttiin liivien pesun yhteydessä kanssaopiskelijoiden kantaa, halutaanko liivit pestävän ekologisilla vai teollisella pesuaineella. Innokkaita vastaajiakin löytyi.

Päiväys:

16.01.2012 (11.22.45 EET)

Lähettäjä:

Lauri Tolonen <Lauri.Tolonen@uta.fi> 

Vastaanottaja:

oka@uta.fi

Otsikko:

Kipinä

 Tekstiosio (1 KB)  

Hei!

Tiistaina Möhly klo 17.00-19.00

Torstaina lentopallo klo 14.00 ->

Liivit mennee pessuun 48h kuluessa, ei tiettoo käytettävvyydestä tiistain sählyssä.

Voit äänestää pesuainetta:

vaihtoehto a) ekologiset pesupähkinät, ei kemikaaleja, pesutulos epävarma

vaihtoehto b) teollinen pesuaine, älyttömät kemikaalit, varmasti puhdasta

Päiväys:

16.01.2012 (15.54.31 EET)

Lähettäjä:

Jurgen Roesler <Jurgen.Roesler@uta.fi> 

Vastaanottaja:

Lauri Tolonen <Lauri.Tolonen@uta.fi>

Kopio:

oka@uta.fi

Otsikko:

Re: Kipinä

 Tekstiosio (1 KB)  

Kannatan vaihtoehto a:
Ekolokinen on kestävää kehitystä. Ei ympäristömyrkkyjä enää. Ajatelkaa ensi toukokuuta, kun kevät aurinko lämmittää. Silloin on kiva katsella purojen solinaa ja tietää, ettei meidän liivipesun myrkkyjä mene sulavesissä.

Terveisin Jürgen

 

Liikuntavuoroihin liittyen on kyselty listan kautta myös jäsenten innostuneisuutta eri lajien kokeilemiseen Kipinän vuoroilla. Nykyään kansallisesti, kansainvälisesti ja  Kipinän kauttakin menestyvää ja suosittua Futsalia yritettiin järjestää jo Hämeenlinnassa, mutta tuolloin lajin asema ei ollut vielä vakuuttanut opiskelijajäseniämme (selvästikään). Ks. alta:

Päiväys:

22.01.2012 (22.09.45 EET)

Lähettäjä:

Lauri Tolonen <Lauri.Tolonen@uta.fi> 

Vastaanottaja:

oka@uta.fi

Otsikko:

Kipinä

 Tekstiosio (1 KB)  

Moro

Hämeenlinnan seminaarin Kipinä Ry:n liikuntavuorot viikolle 4:

Tiistai 17.00-19.00 Salibandy

Keskiviikko 13.00-15.00 Koripallo

Torstai 14.00 – 17.00 Lentopallo.

HUOM
Viikolle 5:

Kyselty futsal-vuoroa. Viikon 5 tiistaina perinteinen sählyvuoro, muuten lajit ja vuorot avoinna keskustelulle. Jotta saataisiin kunnon futsalpelit, on sinulla mahdollisuus vaikuttaa vuoron ajankohtaan. Kaksi valmista vuoroa, jolla on mahdollisuus pelata futsalia, ovat samat keskiviikon ja torstain vuorot, jotka ovat viikolla 4.

Sinä, joka haluat pelata futsalia, voit kertoa mikä vuoro sopii sinulle parhaiten joko a) Okan facebook seinällä b) OKL käytävillä tai c) Okan spostipalstalla vastauksena tähän viestiin.

C U

Päiväys:

30.01.2012 (23.05.53 EET)

Lähettäjä:

Lauri Tolonen <Lauri.Tolonen@uta.fi> 

Vastaanottaja:

oka@uta.fi

Otsikko:

Kipinä – Onko mikään enää pyhää?

 Tekstiosio (1 KB)  

Hei 🙂

Edellisessä kipinän viestissä pistettiin kysymystä futsalista,

sitä ei pelata ikinä.

 

Juuh. Tässä kanssa pari esimerkkiä ihan vain omasta toiminnasta ja viestinnästä. Yleensä pyrin tuomaan kotikaupunkiani kaiken sen negatiivisen maineen rinnalla esille myös iloisissa ja myönteisissä asioissa. Lisäksi joskus jaoin lukijaystävällisyys mielessä viestini kahteen osaan: ensimmäisessä osassa oli viestin asiat ja toisessa osassa samat asiat hiukan pidemmin. Ks. nämä kaksi seikkaa alta:

 

Päiväys:

07.12.2011 (15.01.02 EET)

Lähettäjä:

Lauri Tolonen <Lauri.Tolonen@uta.fi> 

Vastaanottaja:

oka@uta.fi

Otsikko:

KIPINÄ

 Tekstiosio (1 KB)  

Hattorii… HANSOOO!!!

Torstaina 8.12.2011 on juhlapäivä, OKL-salissa kipinän lentopalloa
15.00 –>

Nyt, kun maassa on jo lunta, aloittaa kipinä sisäliikuntajakson vielä ennen joulun pyhiä. Sinulla ja ystävällä on mahdollisuus ottaa osaa sisäliikuntajaksoon, joka huipentuu ensiviikon HÄMEENLINNAN SEMINAARIN KIPINÄ RY:N järjestämään PIKKUJOULUSÄHLYYN!!! tapu tapu-tap

Huomenna siis lentis 15.00-17.00(ainaski)
Sauna lämmin

p.s. Kotkassa ei ollu lunta, mut sain unta.

http://www.kymensanomat.fi/sapokkavideo

Suomen kauneimman puistokaupungin tittelin voittaneen Kotkan kaupungin Suomen kauneimman puiston tittelin voittanut puisto släsh huvivenesatama: Sapokka.

http://www.youtube.com/watch?v=v1kpJ-B7g98

rakkain terveisin, onnen teille toivottaa
~Kipinä~

 

 

 

Päiväys:

16.11.2011 (13.17.11 EET)

Lähettäjä:

Lauri Tolonen <Lauri.Tolonen@uta.fi> 

Vastaanottaja:

oka@uta.fi

Otsikko:

KIPINÄ (mm. Zumbasta, Pikkujoulusählystä, ynnä monesta muusta)

 Tekstiosio (3 KB)  

Heissuliveiii 🙂

Tämän viestin aiheet tiivistettynä:

– Tän torstain lentis alkaa myöhemmin ku 14.00, johtuen Siirtoinfosta, joka pidetään klo 14.00.

– Legendaarinen, vuosittainen, perinteinen, vuosikurssien välinen PIKKUJOULUSÄHLYTURNAUS tänä vuonna 13.12 Tiistaina

— Ensi viikolla:
Maanantaina 21.11. Futsal 15.00-17.00
Tiistaina 22.11. Sähly 17.00-19.00
Ensi viikolla taas ZUMBAA ja LIHASKUNTOA!!!

+ Pari knoppii: 1) kipinän pesuaineet/shampoot/hoitoaineet käytön jälkeen takas kaappiin pois ulkopuolisten iltakäyttäjien ulottuvilta ja 2) Jos käytät pallovaraston, kipinän urheiluvarustekaapin tai OKL:n urheilukamoi salissa, vie ne takas! Siivoojat ei tykkää hyvää ku joka kerta eri pallo pyörii jalois.

——————————————————————————-
Tämän viestin aiheet pidemmin (ja tarkemmin, eli se ois niinku kuitenki pakko lukee):

– Tällä viikolla torstaina 17.11 on info / keskustelutilaisuus siirtoon liittyen 14.00. Siellä pitäisi olla paikalla. Antiikin Kreikassaki Ateenassa oli idiootti (en idiot, -en, -er, -erna), jos ei kiinnostanut yhteiset asiat. Sen jälkee, tai sieltä pikku hiljaa valuen lentistä ihan viitee asti. Ne teistä, joita ei tilaisuus kiinnosta a) pystytä verkko b) pelatkaa

– Ensi viikolla:
Maanantaina 21.11. Futsal 15.00-17.00
Tiistaina 22.11. Sähly 17.00-19.00
keskiviikkona 23.11. jälleen tarjolla ZUMBAAAAAAAAH! Ja lihaskuntoa!! Lisätietoa tulee myöhemmin
Saunat lämpöisinä

– Tarunomainen, legendaarinen, mystinen, perinteinen, vuosittainen, tunteikas, ristiriitainen, dramaattinen, kaikki nämä ja monet muutkin odotukset pettävä PIKKUJOULUSÄHLYTURNAUS pelataan vuosikurssien välillä 13.12 TIISTAINA (ainut mahdollinen päivä normaalikoulun ja iltakäyttäjien vuorojen alta).
1. Vuosikurssit, muodostakaa joukkueet ja ilmottautukaa kipinän ilmoitustaululle ilmestyvään lappuun.
2. Säännöt on kivat: 5 vs 5, väh. kaksi tyttöä/naista koko ajan kentällä, (tai miestä)
3. Pelit pelataan sekajoukkuein turnauksen omaisesti, mukaanlukien playoffit ja Finaali.
4. Jos ei osallistu tai ei halua osallistua pelaamiseen, voi keskittyä oman vuosikurssin kannatusplakaattien ja muun fanikrääsän hankkimiseen ja luomiseen.
5. Paikan päällä on ehkä myös pientä tarjoilua (nelosten kanssa on puhuttu)

Lopuksi muutama huomion arvoinen asia. On kantautunut kipinän tietoon, että pukeutumistiloihin OKA:n jäsenille hankittuja shampoita ja muita pesuaineita on jätetty käytön jälkeen lojumaan suihkutiloihin. Nämä puhdistusaineet on tarkoitettu ainoastaan koulumme jäsenistön puhdistamiseen, eikä esimerkiksi normaalikoulun oppilaille tai iltakäyttäjille. Jos on OKA:n jäsen ja pikkusisko käy illalla voimisteluseurassa, voiko..? Ei.

OKL:n liikuntasalia saa ja on hyvä käyttää virkistäytymiseen aina kun aikaa on ja sali on vapaa. Pallovarastosta, kipinän kaapista tai Normaalikoulun lasten pihaleikeistä riistetyt pallot ja lelut tulee kuitenkin palauttaa aina käytön jälkeen niille kuuluvaan paikkaan. Siivoojilta on tullut virastomestareiden kautta viesti, että viime aikoina salista on lisääntyvissä määrin löytynyt palloja ynnä muita välineitä sitä siivotessa. Niiden korjaaminen tuottaa siistijöille lisää töitä, joten olethan ystävällinen ja palautat välineet niille kuuluville paikoilleen käytön jälkeen.

Olet sydämellisen tervetullut kipinän liikuntavuoroille urheilemaan ja pitämään hauskaa!

Terveisin: Kipinän väki

 

Syksyllä 2012 aloitimme uuden lukuvuoden ja toisen perättäisen syklin suunnilleen samalla porukalla Tampereella. Siirto ja toiminnan muuttaminen Tampereelle ei käynyt kivuttomasti ja vaati omat resurssinsa ja hien yhden jos toisen selkänahasta (Jarmo, Lauri, Männyn Kiki, ynnä muut ynnä muut.) Mitä haluan erityisesti tuoda esille Tampereella olo ajasta, näistä kahdesta lukuvuodesta, on se, että saimme mielestäni tuotua hienot perinteet myös Tampereelle.

Kipinä on jatkanut Tampereella sellaisten klassisten ja legendaaristen koitosten ja tapahtumien järjestämistä kuin Härät vs Kilit, Pikkujoulusählyt, Dodgeball-turnaus ynnä monia muita ja myös yhdessä yksikön kanssa, kuten lentopalloturnaus tai liikunta- ja kulttuuriviikko. Näiden tapahtumien järjestäjänä on häärinyt etenkin herrat tapahtumavastaava Olli Ryynänen, talouspäällikkö Jarmo Tulasalo, Huippu-urheiluvastaava Harri Suhonen, tyttöjenjuttu-vastaavat ynnä monesta muusta vastanneet Johanna Kela ja Tiia Partanen. Näiden kaikkien tapahtumien suunnittelussa ja toteuttamisessa on lähetetty kymmeniä, ellei jopa satoja sähköpostiviestejä ja ne kaikki on tallessa laatimassani sähköpostiviestihistoria-tiedostossa, jonka koostin omana aikanani lähetetyistä Kipinään liittyvistä viesteistä. Näitä kaikkia ei voinut mitenkään tähän tekstiin liittää, mutta voit lukea 233-sivuisen historiikin liitteestä, jos haluat tutustua paremmin Kipinän ja sähköpostilistan käytön historiaan.

Paljon on kuitenkin vielä kehitettävää ja lisättävää tarjontaan. On todella hienoa, että uutta aika-kautta on alottamassa puikoissa niin suuri, mahtava (kuten Neuvostoliitto) ja hieno porukka, että vain taivas on rajana siinä, mitä tältä poppoolta voi odottaa.

Haluan toivottaa kaikille OKA:laisille, etenkin niille, jotka ovat tätä jaksaneet tähän asti lukea, oikein hyvää ja rauhallista joulua, ja vielä parempaa uutta vuotta 2013! Tähän loppuun siteeraan Kipinän rap-lyriikoista pätkän, jonka toivon kertovan uudesta vuodesta ja tulevasta, menestyksestä, ilosta, ja uusista kohtaamisista, kaikki samalla, ”kun Kipinän kultajuna amerikankotkan lailla eteenpäin kiitää.”

Lauri Tolonen

Puheenjohtaja

Hämeenlinnan seminaarin Kipinä ry

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s