Tunteiden vuoristorataa urheilurintamalla

23 Huh

Mikäli jollekin sielulle on jäänyt epäselväksi, järjestettiin Sorsapuiston alueella tämän viikon tiistaina spektaakkelinomaiset ja historian ensimmäiset Opiskelijoiden Olympiaadit! Tämä Opiskelijan Tampere ry:n järjestämä liikunnan ilosanomaa kaikella toiminnallaan viestinyt massatapahtuma oli kantautunut myös usean okalaisen korviin – joukkueita ainejärjestöstämme mukana oli nimittäin yhteensä viisi (!) kappaletta: Kipinän Glitterponit, Kipinä Superheroes, Kipinän Kullanmurut, Fc Malamuk, sekä kirsikkana kakun päällä koko roskan ennätyspistemäärällä nimiinsä vienyt Kipinä Ghostbusters! Huomionarvoista Ghostbustersin murskajaisten lisäksi oli myös Fc Malamukin kunnioitettava kakkossija, Kipinän Kullanmurujen saavuttama Unipoli Sportin kunniamaininta, sekä tietysti räiskyvän punaisena leiskunut Kipinän liekki yleensäkin ja luokanopettajaopiskelijoiden niittämä kunniakas maine!

Voitosta voittoon marssineeseen Kipinä Ghostbustersiin kuului viisi piinkovaa jantteria: Teemu ”Biaatch” Lindqvist, Ville ”Tupsukorva” Kattelus, Aleksi ”Sankari eikä suinkaan pelkuri” Salminen, Kössi ”Olli” Kivioja, ja allekirjoittanut Miika ”Lalime” Laitinen. Sää suosi Olympiaadeja, ja tämä pakotti kakkosvuosikurssin mörssärit sujauttamaan päähänsä jo surullisen kuuluisaksi muodostuneet tavaramerkkinsä nopeet lasit. Teemu sen sijaan osoitti Sevettijärven luonnonläheisen opetusharjoittelun karaisseen miestä sen verran, että hän päätti tareta pelkällä T-paidalla (osittain pelkillä boksereillakin) koko all day long. Enää viimeiset kulaukset simaa ja Red Bullia naamariin ja homma oli valmis saamaan alkunsa!

Ammattimaisen tasainen ote paistoi lajissa kuin lajissa, ja verkkokalvoille on polttomerkitty muutamia unohtumattomia hetkiä tuosta ikimuistoisesta iltapäivästä. Näistä ensimmäisenä mieleen usealla muullakin juolahtaa varmasti Ghostbustersin erotiikkaa ja sadomasoa tihkunut tanssiperformanssi Tungevaab & Raabanin hittibiisistä Samsara. Siinä missä nimeltämainitsemattomien nousukkaiden rautakankimaiset lantiot eivät ottaneet liikkuakseen sitten millään, hoiti tankotanssia jo 2-vuotiaana harrastamaan ryhtynyt Mr. Lindqvist potin kotiin totutun alistavalla otteella. Kuvausmieheksi tässä vaiheessa ennättänyt Martti ”Mardigras” Pihkokin tunsi varmasti, kuinka sukat pyörivät jaloissa Teemun kiemurrellessa edessä käärmeen lailla.

Frisbeenkoppausrastilla Villen pantterimaiset loikat ja syöksyt siivittivät Ghostbustersille tukun bonus-pisteitä. Myös Olli kokosi itsensä mestarillisesti syöksyttyään ensimmäisen loikan epäonnistuneesti maahan jonkun epämääräisen hidasliikkeisen ja raskastekoisen eläimen lailla. Toinen yritys oli ehtaa highlight-kamaa ja voitto häämötti yhä lähempänä.

Nopeet lasit saivat kyytiä keppihevosrastilla, kun V&A laukkasi uskomattoman tyylinäytteen avulla pisteitä Ghostbustersin plakkariin. Käsittämättömän herkkää taituruutta tältä kaksikolta. Herkkyys tosin kaikkosi pikapuoliin ainakin Katteluksen otteista Ghostbustersin saavuttua leipälajinsa, eli Dodgeballin pariin. Miikan jo kertaalleen polttama viimeisenä sinnitellyt vastapuolen naikkonen sai tuta urheilumaailman karut puolet kirjaimellisesti nahoissaan, kun Gooni Kattelus mietti mielessään sanontaa ”kerta kiellon päälle” ja päätti antaa heittokätensä puhua ja teurasti tämän jo pelistä pudonneen pelurin vielä kertaalleen. Ihan varmuuden vuoksi.

Miika ei lukuisista yrityksistään huolimatta sen sijaan näytä pääsevän kyseenalaisesta maineestaan eroon sitten millään. Hyppynarurastilla koittanut luovuuden päähänpisto kieriä mäki alas ja takaisin ylös sai aikaan vain sen, että mies näytti ylös astuessaan jo hyvän tovin keppanaa nauttineelta laitapuolen kulkijalta, joka kaatuili kerta toisensa perään kuin kävelemään opetteleva vauva. Sorsapuiston poluilla iltapäivälenkkiään tehnyt pahaa-aavistamaton pariskunta totesikin ylimielisesti seuraavasti: ”Tuolle pojalle ei kyllä anneta enää tippakaan alkoholia tänään!”. Todella surullista.

Jatkobileissä riemu repesi lopulta voittajan kuulutusten jälkeen. Ghostbusters kävi pokkaamassa antoisat palkinnot, antoi lehdistötilaisuudessa haastattelun ja liudan nimmareita, katosi yöhön yksi kerrallaan, ja lähtee tästä rauhallisin mielin kasvattamaan kuona-aineiden määrää pääkopassaan ensi vuotta varten!

Tunteiden luulisi tässä vaiheessa ampaisseen erityisen vahvasti katosta jo läpi, eikö vain? Mistä siis nimi tunteiden vuoristorata? Mikäli et vielä 483 puuduttavan sanan jälkeen ole menettänyt kärsivällisyyttäsi, lue ihmeessä eteenpäin bonus-osio ”Lipunosto-excu”, niin saat tietää! Tästä lähtee.

Torstai valkeni aurinkoisena, mutta jäätävän tuulisena. Edellisillan jääkiekon SM-Liigan viides finaaliottelu oli päättynyt Tapparan 3-4 -voittoon Kärpistä, mikä tiesi sitä, että neljän ihmisen legioona kipinäläisiä kävi tiensä tuulitunnelin läpi Stockmannille varmoina lipuista perjantain kuudenteen finaaliin. Ollin ja Miikan seuraksi oli liittynyt tällä kertaa Joel ”Kirvesrinta” Järvinen, ja Sampo ”Teurastaja” Yli-Panula, joka päätti itsepintaisesti ostavansa kaikki jäljellä olevat paikat käyttöönsä vain estääkseen ryhmän ainoan kärppäfanin pääsyn paikan päälle.

Suureksi yllätykseksemme jonoa oli ehtinyt kertyä aikaisesta saapumisestamme huolimatta jo kiitettävästi. Hikikarpalot nousivat otsalle, sydän hakkasi vimmatusti, Rockyn tunnari lähti soimaan, ja puhemiehen vaativaan rooliin valittu Joel alkoi menettää puhekykyänsä toituvasti. Pöytä oli katettu katastrofille. Saimme jonotusnumeroksemme luvun 36, jonka uskoimme riittävän. Mutta kun ei niin ei. Eteemme marssi ihmisiä, jotka tukkivat tiskit piinallisen pitkiksi ajoiksi, ja solidaarisuuden nimissä jelppimämme nainenkin vielä onnistui jollain vilunkipelillä kiilaamaan eteemme häikäilemättömästi. Liput olivat loppuunmyyty.

Poistuimme rakennuksesta pettyneinä. Lyötyinä. Totaalisen nöyryytettyinä. Matkalla takaisin päämajaan saimme vielä ystävällisen muistutuksen jalka- ja pyöräteiden eroavaisuudesta miellyttävältä ohikulkujalta. Kuten Sampo asian kiteytti, seuraavan kerran kun lähdetään ostamaan lippuja tuollaisen vetovoiman omaavaan matsiin, ei laiteta asialle neljää noviisia. Kuten urheilussa yleensäkin, kaikki voi olla pienestä kiinni. Tällä kertaa kaikki jäi kiinni tästä:
image1
Kipinöivin terveisin, päällisin puolin varsin hyvillä fiiliksillä kaikesta huolimatta operoiva Okan liikunta- ja tapahtumavastaava, Kärppien mies Miika Laitinen.
miika

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s