OKA-Suomi-OKA

OKA-sanakirja fukseille – miksei myös vanhemmille opiskelijoille!

B-RYHMÄ – Vähän kuin oma luokkasi, mutta ei kuitenkaan. Tässä porukassa vietät paljon aikaa ekana ja tokana vuonna, koska lähes kaikki monialaiset (Mitä ne olikaan? Lue täältä.) opiskellaan B-ryhmittäin. Saat oman ryhmäsi tietoon viimeistään opintojesi ensimmäisellä viikolla.

EDU’S CAFE – Virran kolmannen kerroksen kahvila / oleskelutila, jossa voit ahertaa tai hengähtää. OKAn nelosvuosikurssi pitää säännöllisesti omaa kahvilaansa eli Sumppilaa. Myös muiden ainejärjestöjen kahviloita, hallituksen aamupaloja, akustisia iltamia ja kaikkea muuta kivaa!

HALLITUS – Valitaan joka vuosi okalaisten keskuudesta. Vastaa ainejärjestömme toiminnasta ja kehittämisestä. Tule seuraamaan kokouksia tai vilkaise ainakin ketä kaikkia hallitukseen kuuluu täältä! Mahdollisuus päästä vaikuttamaan ja verkostoitumaan valtakunnallisesti muiden opeopiskelijoiden kanssa SOOL:n järjestökursseilla.

KASTAJAISET / KOSTAJAISET – Toisen vuosikurssin opiskelijat järjestävät kastajaiset ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille alkusyksystä. Fuksit kastetaan virallisesti OKL:n opiskelijoiksi. Huhujen mukaan Näsijärvi liittyy tähän rituaaliin.
Ensimmäinen vuosikurssi puolestaan saa ”antaa takaisin” kostajaisten merkeissä myöhemmin saman lukuvuoden aikana.

HAALARIT – Tummansiniset haalarit ovat jo vuosikymmenten ajan olleet OKAn luokanopettajaopiskelijoiden pukukoodi arjessa ja juhlassa. Ekavuotiset hankkivat nämä itse edustajien johdolla, mutta apua saa ja kannattaa pyytää vanhemmilta vuosikursseilta. Vakioasuste ainakin haalaribileissä, Talvipäivillä ja vappuna.

EDUSTAJAT – Jokainen vuosikurssi valitsee keskuudestaan kaksi edustajaa, jotka toimivat tarvittaessa vuosikurssin äänitorvina ja aktiiveina. Vastaavat haalarihankinnan organisoinnista sekä tulojuhlan järjestelyistä toisena opiskeluvuotena.

KIPINÄ – Laji kuin laji, Seminaarin liikuntakerho Kipinän salivuorolla pääset kokeilemaan rahkeidesi riittävyyttä niin lentiksessä kuin salibandyssäkin. Tule mukaan ja nappaa kaverisikin nauttimaan liikunnan riemuista.

LIIKUNTA- JA KULTTUURIVIIKKO (LiKu) – Helmikuussa ennen Talvipäiviä järjestettävä viikko, jonka aikana tiedekuntamme muuttuu viikoksi erilaisten tapahtumien keskipisteeksi. Osallistu ja koe!

LINNA – Paikka, jossa kurssikirjojen etsinnästä on tullut monille lähes ylitsepääsemätön ongelma. Myöhästymismaksut, hukatut varaukset… Linnan lukusalit ovat nielleet kitaansa monia kandin ja gradun kanssa painivia. Todellisuudessa yksi tärkeimpiä paikkoja opiskelijoille. Virran naapurirakennus, jossa sijaitsee okalaisten suosikkilounasravintola Sodexo.

NORSSI – Normaalikoulu. Sijaitsee Nekalassa kävelymatkan päässä yliopistolta. Toimipiste myös Muotialassa, jonne matkaa kilometrin verran enemmän kuin Nekalaan. Suurin osa opetusharjoittelusta suoritetaan täällä.

PERUSPALVELUTUNNUS – Käytännössä kaikki yliopiston sähköiset palvelut (sähköposti, opintorekisteri, Moodle, jne) toimivat saamillasi tunnuksilla. Älä hukkaa tai unohda. Ikinä.

PIANOSOITTAJAISET – Tilaisuus, jossa jokaisesta kuoriutuu pieni muusikko taidoista riippumatta. Satoja kertoja harjoiteltu kappale onkin yllättävän vaikea sillä hetkellä, kun sitä ovat muutkin kuulemassa.

TALVIPÄIVÄT – Vuosittain eri opettajakoulutuspaikkakunnilla järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa yhteen kaikki Suomen opeopiskelijat bilettämään ja verkostoitumaan. Yksi vuoden kohokohdista, jota ei todellakaan kannata missata! Koe ainakin kerran opiskelujesi aikana. Vuonna 2018 TAMPEREELLA!

TULOJUHLA – Kakkosvuosikurssin järjestämä iltapukujuhla ykkösvuotisille ja muulle OKAn väelle. Tanssia, ohjelmanumeroita ja hyvää ruokaa.

TUNTSARI – Tuntisuunnitelma. Opetusharjoitteluiden suola ja pippuri. Näiden kanssa vietetään aikaa – ja paljon.

SITSIT – Ruotsalainen opiskelijaperinne, joissa syödään, lauletaan, juodaan ja rangaistaan armottomasti kaikkia töhöileviä. Koe nämäkin ainakin kerran, mieluiten useasti, sillä sitsit ovat aivan törkeän hauskoja bileitä. Punishment, punishment, punishment… Helan går!

SORSAPUISTO – Kampusalueen vieressä sijaitseva vehreä puistokeidas, joka tarjoaa mahdollisuuden piknikien lisäksi mm. kyykän ja kaukalofutiksen pelaamiseen. Nimensä mukaisesta puistossa asustaa paljon räpyläjalkoja. Pidä kiinni pullastasi. Vapun aikaan grilli kuumana. Myös oiva paikka hengähdystauolle opintopäivän keskellä.

VIRTA – Kasvatustieteiden yksikön kotirakennus, jossa tulet viettämään suuren osan opiskeluajastasi.