Menomestat

Tulee aikoja, jolloin kampusalueen kahviloihin ahtautuminen ja alakuppilassa pörrääminen alkaa ottamaan nuppiin ja mieli halajaa toisaalle opiskelija-asunnon valkoisten seinien sisältä. Ajan saatossa jokainen löytää kampusalueen ulkopuolelta joko omatoimisesti tai kaverien myötävaikutuksesta juuri sen oman lempparikuppilan/kapakan. Tässä kuitenkin ensiapulista aivan yliopiston liepeiltä sijaitsevista paikoista.

Cafe Europa: Boheemi kahvila, jonka sisustus on silmiä hivelevä sekamelska huonekaluja ja tauluja eri aikakausilta, oikea retroilijan märkä päiväuni. Täällä eivät pauhaa listahitit ja valikoimaa löytyy myös pienten purtavien muodossa. Sijaitsee Aleksanterinkadulla.

Passion: Aivan kampuksen kupeessa sijaitseva siideripissisten ja rasvalenkkareiden mekka. Lämpimien kelien aikaan kuitenkin mahtava terassi ja syys- sekä kevättalvesta sisällä on paljon tilaa loossien ja sohvaryhmien muodossa. Hinnat ihan näppäriä. Aloitteluiden jälkeisenä välipysäkkinä ja kokoontumispisteenä erittäin jees. Sijaitsee Telakan, Klubin ja Pakkahuoneen ohella Tullintorilla.

Telakka: Jos Cafe Europaa voi kutsua boheemiksi, niin kerrotaan se potenssiin kymmenen. Jazz soi ja satavuotiset rakenteet huokuvat tarinoitaan. Ruokalista kattava ja kannattaa testata. Terassilla Tampereen värikkäimmät pöydät ja tuolit.

O’Connell’s: Kenneli on irkkukapakka henkeen ja vereen. United-kannattajien kantis (City-fanit löytää naapuribaari SOHOsta), jossa kuitenkin yllättävän paljon istumatilaa. Pubiruokaa, dartsia ja hyvää olutta rakastavien luvattu maa. Täältä saatat löytää muidenkin yksikkömme ainejärjestöjen ihmisiä.

Kaffila: Aivan Laukontorin nurkilla sijaitseva erittäin leppoisa ja freesi kahvila.

Klubi: Monipuolinen tarjonta livemusiikkia, ruokaa, kahvia jne. Tampereen yksi tömäköimmistä keikkapaikoista. Seuraa siis klubin keikkalistaa. Lauantaisin mahat täyttävä brunssi dj-vieraan kera.

Vohvelikahvila: Pieni, mutta viihtyisä paikka aivan Tammerkosken kupeessa. Sekä suolaisten, että makeiden vohveleiden ystäville löytyy valikoimaa mistä valita. Hyvä kahvi ja teevalikoima! Opiskelijaystävällinen paikka. Soveltuu myös ensitreffien paikaksi.