Tuutorit

Ainejärjestön iskuryhmä, jota johtaa hallituksen tuutorivastaavat. Tuutorit ottavat uudet opiskelijat hellään huomaansa ja huolehtivat, että fuksien ensimmäiset viikot yliopistomaailmassa sujuvat opiskelujen osalta rennosti ja vapaa-ajan osalta railakkaasti. Tuutorointi painottuu opiskelujen alkuun, mutta tuutorit ovat toki tukenanne koko lukuvuoden ajan tarpeen vaatiessa.

Tuutorit rekrytään okalaisten joukosta keväisin ja he käyvät yliopiston kautta kouluttautumassa tehtäväänsä. Pestinsä päätteeksi tuutorit saavat hommastaan raporttia vastaan myös kaksi opintopistettä! Ei mitään turhaa touhua tämä.

 

Esittelyssä lukuvuoden 2017-2018 tuutorit!

 

JEREIMG_5528

Moromoi! Olen Jere. Olen tosiaan yksi teidän tuutorivastaavista ja samalla OKAn (tulevan ainejärjestönne) varapuheenjohtaja. Tervetuloa mukaan kirjavaan joukkoomme, josta saat selkeämmän kuvan, kun tutustut alla oleviin teksteihin.

Olen kolmannen vuosikurssin opiskelija ja innokkaana mukana kaikessa, mitä ainejärjestössämme tapahtuu. Innokkaana odotan jo kaikkia uusia kohtaamisia, joista pääsemme syksyllä nauttimaan.

Iloisuus ja positiivisuus ovat hyveitäni, niin kuin myös kuivat vitsit. Tosin niistä ollaan montaa mieltä, että kuuluvatko ne hyveisiin vai pakollisiin paheisiini…

Moikataan, kun ta-va-taan.

Jereltä saat kuulla taatusti huonoimmat sanaleikit. Myös isävitsimestari. Jos tahdot ajautua seikkailuun, lähde Jerpeleen messiin. Yllytyshullu.

 

HETAIMG_5503

Moikka! Mä oon Heta. Yksi kolmesta tuutorivastaavasta – me pidetään huolta meidän tuutoreista ja siitä että ne pitää huolta teistä! Toimin hallituksessa myös kansainvälisyysvastaavana.

Mulla alkaa nyt kolmas opiskeluvuosi OKAssa ja Tampereella, mutta oon edelleen superinnoissani kaikista fuksivuoden hulinoista ja ihana päästä teihin niiden ohella tutustumaan!☺️🎈

Rakastan matkustelua, ruoanlaittoa ja hulluja ideoita. Talvisin harrastan avantouintia ja juon paljon teetä, kesällä tykkään jahdata kauniita hetkiä milloin missäkin ja syödä mansikoita niin paljon että mahaan sattuu!

Tuu rohkeesti juttelemaan ja kysymään apua, eka opiskeluvuosi on hektinen ja joka suunnasta tuntuu tulevan tietoa ja uusia naamoja. Ei pelästytä sitä, vaan otetaan yhdessä kaikki ilo ja hämmennys siitä kaikesta irti!😌✨

Superpositiivinen ja kaikkien parasta ajatteleva reissujen rakastaja. Hetalta saat halutessasi mahtavia vegaanivinkkejä.

 

TANJAIMG_5507

Heippa! Olen Tanja, yksi kolmasosa tuutorivastaavatiimiä ja kyseisen tiimin “juniori” mitä yliopistossa vietettyihin vuosiin tulee. Olen muutaman mutkan (esimerkiksi parin vuoden tietojenkäsittelyn opintojen) kautta OKAan päätynyt, ja nyt aloittelen toista vuottani tässä huikeassa joukossa.

Olen intohimoinen videopelaaja, eli pientä nörtin vikaa saattaa löytyä. Lisäksi aikaani kulutan aktiivisesti lentopallokentillä, lenkkipoluilla ja Passionin baaritiskillä. Jos tulee mieleen esimerkiksi tukiin tai asumiseen liittyviä kyssäreitä niin laita ihmeessä viestiä (olen aina joko onlinessa tai nukkumassa), näissä asioissa olen aika harjaantunut jo aiempien opiskeluvuosieni vuoksi. Käytävillä hyvänä tunnusmerkkinä toimii punainen tukka ja kovaääninen nauru, eli saa tulla myös nykäisemään hihasta 😉

Pelit, kissat ja lentopallo. Siinä on pyhä kolminaisuus (ja ehkä myös Lidlin juustosipsit). Vinkki: jos benjihyppy ja skydiving on jo koettu, koetapa syödä Tanjan leipä. Synkkää extremeurheilua. Tanjan mukaan kannattaa lähteä viinille, koskaan ei tiedä mitä tulee tapahtumaan!

 

ANNI B.IMG_5487

Terve! Minä olen Anni ja olen kotoisin Mikkelistä! Olen melko rauhallinen, mutta välillä saatan heittäytyä aika villiksikin. Hehe! Tykkään liikunnasta ja näyttelemisestä. Yksi opiskeluaikani tavoitteista onkin (valmistumisen lisäksi) päästä näyttelemään Näässpeksiin.

Opiskeluarkeni kulmakivet koostuvat seuraavista: ensin on  Atalpalla jumppa, sitten juodaan kylmä skumppa, jonka jälkeen luonnistuu myös humppa! Liike lähtee lantiosta niin urheillessa kuin tanssilattiallakin. Okei, muistetaan se opiskeleminenkin, mikä meillä opeilla onkin aika hauskaa hommaa. Tulkaahan jutulle ja käydään vaikka sumpilla.

Sitten vaan turvavyöt kiinni ja nauttikaa matkasta, jonka pääsette pian aloittamaan!

Mikkelin discohirmu, tanssilattioiden partaveitsi. Bergmann nimittäin tietää, kuinka lantio saadaan liikkumaan. Viinisuosituksia löytyy tilanteeseen kuin tilanteeseen. Ainoa joka uskaltaa asua yksin Nekalassa.

 

ANNI P.IMG_5496

Moikka fuksit! Oon Anni, 21-vuotias entinen kuopiolainen. Nykyisenä okalaisena tykkään fiilistellä musisointia (karaokessa laulamista), viinipullojen juontia hyvässä seurassa sekä urheilua ja pelaamista lajissa kuin lajissa Minut tulet varmasti huomaamaan murteen lisäksi suhteellisen kovasta äänestä, naurusta sekä siitä, kuinka nämä kaksi yhdistyvät toisinaan hermoja raastaviksi joko liiallisen villiintymisen tai alkoholin nauttimisen takia. Näiden lisäksi huonot jutut, kuten omasta suusta päässeet ja hassut eläinvideot saavat minut nauramaan. Yliopistolla näet minut luultavammin hengailemassa musaluokassa, Kipinän sählyvuoroilla tai roikkumassa muiden mukana kahvilla.

Niinkuin kaikkien muidenkin tuutoreiden kohdalla, autan sinua mielelläni asiassa kuin asiassa, koska teitä vartenhan me tuutoreita juuri ollaan! Ja jos koet itsesi stressaavaksi tyypiksi, voin olla sinulle juuri oikea apu ja tuki tässä asiassa! Nimimerkillä “kokemusta on”.

Hyvä fuksit, nauttikaa kesästä ja nähdään elokuussa!

Savolainen, muttei kiero sellainen. Anni on aidon sydämellinen ja vilpittömän avoin tyyppi, jonka bongaa varmimmin pianoluokasta treenailemasta. Salaisena intohimona vesilintujen oikeuksien puolustaminen. Kissakahvilan ahkerin asiakas. Luotettavaa ja tehokasta muuttoapua.

 

ANNIKAIMG_5500

Heippuli uusi fuksi! Mahtia saada sut mukaan OKAn jengiin! Ota nyt lepoo vielä kunnolla loppukesä, koska syksyllä sua oottaa niiiiin iso joukko tapahtumia ja illanviettoja (ja kouluhommia), että lepoon ei juurikaan jää aikaa.

Mä oon 22v tamperelainen humanisti, teekkarin avovaimo ja  blondi cheerleaderi. Älä anna hiusvärin kuitenkaan hämätä 😉 Mun koteja löytyy mansen lisäksi rapakon takaa Jenkkilästä ja Turkukin on mun mielestä ihana kaupunki.

Haalarit on mulle rakkautta<3 Jos tarviit apua merkkien ompelussa tai niiden hankkimisessa, pistä koodii nii tuun mielelläni auttaan!

Kun tulee kysyttävää vedä mua hihasta tai huido käsiäs kunnolla, niin tajuun ottaa kuulokkimet pois korvilta, multa saat kyllä oitis vastauksia mihin kysymykseen vaan.

Syksyllä nähdään!!!

Annika on luotettava ja suurisydäminen vaaleaverikkö, jolla on hämmentävän hyvät atk-taidot. Onko sinulla ongelmia haalarimerkkien ompelussa? Vinkit ja apu löytyvät tältä golfaavalta kultakutrilta.

 

ELLINOORAIMG_5501

Moi! Mä oon Tampereesta hurmaantunut 22-vuotias tuleva kansankynttilä ja tottelen nimeä Elli(noora). Helsingissä oon asunut suurimman osan elämästäni, mutta silti sopeutuminen uuteen kotikaupunkiin on sujunut mutkattomasti ja oon viihtynyt älyttömän hyvin. Mut on helppo tunnistaa pituudestani, huonoista jutuista ja noita-akkamaisesta naurusta. Intohimon kohteisiini lukeutuvat musiikki eri muodoissaan, liikunta sekä hyvä ruoka.

Hain OKL:ään kolme kertaa ja se todellakin kannatti, sillä eka opiskeluvuosi oli aivan mahtava! Voin luvata, että teilläkin on aivan huikea fuksisyksy tulossa, sillä me ollaan tuutoriporukalla keksitty vaikka mitä kivaa teidän päidenne menoksi! Mun puoleen saa aina kääntyä niin isoissa kuin pienemmissäkin ongelmissa. Tästä syksystä tulee ihan huippukiva, se on varma juttu!

Tämän Hervantaan eksyneen positiivisen neidin vahvuuksia ovat ihana nauru, elämänkokemus ja hyvät vinkit melkein kaikesta sekä kyky kertoa mitä uskomattomampia ronskeja vitsejä. Ellillä pysyy maila kuin maila kädessä. Pun intended, Elli rakastaa tennistä. Elli huolehtii tapahtumassa kuin tapahtumassa siitä, että kaikilla on hyvä olla. Lisäksi omistaa (lelu)koiran nimeltään Nipa Nakki. Tosin Nipa käyttäytyy kuin ihan oikea koira.

 

HANNAMARIIMG_5485

Hei kaikki uudet fuksit! Olen tulevana syksynä 21 vuotta täyttävä ja toista opiskeluvuotta yliopistossa aloittava innokas opettajan alku. Olen todella onnellinen teidän kaikkien puolesta ja toivon, että opiskeluajastanne tulee juuri niin upeaa ja ihanaa, kuin olette unelmoineetkin. Fuksivuosi täytti ainakin omat odotukseni ja enemmänkin. Rakastan opettajaksi opiskelemisen lisäksi muun muassa pitkiä juttelutuokioita ystävien kanssa, hyvien tv-sarjojen katsomista poikaystäväni kanssa, hyvää ruokaa ja musiikkia (erityisesti musiikkia, jonka sanoissa on kaunis sanoma), kävelylenkkejä kauniissa ulkoilmassa sekä erilaisten kolumnien, kirjojen tai muiden mielenkiintoisten tekstien lukemista.

Vietin lapsuuteni maaseutumaisemissa Vesilahdella, mutta lukioajoista lähtien olen asunut Tampereella. Tämä on aivan mahtava kaupunki, josta jokainen teistä löytää varmasti oman paikkansa. Jos teillä on kysymyksiä tai kaipaatte muuten vain seuraa, tulkaa rohkeasti juttelemaan! Ottakaa loppukesästä kaikki ilo irti, olette sen ansainneet. Nähdään syksyllä!

Jos Tampereen julkinen liikenne (TKL) kaltoinkohtelee menemällä etuajassa, olemalla myöhässä tai muuten vain pettää tai on epäluotettava, Hanski tarjoaa varmasti vertaistukea. Hanskin suuntavaiston avulla saattaa päätyä haluamaansa kohteeseen, mutta jos mielii päästä perille nopeinta reittiä, suosittelen kääntymään jonkun muun puoleen.

 

HEIDIIMG_5497

Helou kaikki tulevat fuksit! Mun nimi on Heidi ja oon Oulusta Tampereelle karannut 21-vuotias. Oon Tampereeseen rakastunut, mutta säännöllisesti kotiin kaipaava, joten Ouluun junailusta on tullut uusin ja hartain harrastukseni. Jos siis joskus haluat kysellä nopeinta reittiä yliopistolta juna-asemalle tai aikatauluja Tampere-Oulu välille, niin multa löytyy kaikki info!

Tykkään viettää mahollisimman paljon aikaa kavereiden, okalaisten ja mun koirien kanssa ja käyttää mahollisimman vähän aikaa esimerkiksi ruuanlaittoon. Innostun kaikesta hauskasta helposti ja paljon ja teidän fuksivuosi tulee olemaan täynnä just sellasia juttuja. En malta oottaa!

Nauttikaa vielä loppukesästä ja nähdään elokuussa!

Heidi pursuaa elämäniloa ja positiivista asennetta. Hänen suustaan voikin kuulla varsin usein huudahduksen: ”Tää on mun elämäni paras päivä!” Johdattanut monet heti ekoissa pippaloissa minuuttipelin jaloon maailmaan, hänen seuraansa eksyt todennäköisesti parantamaan maailmaa pikkutunneilla. Heidin minuuttipelin jälkeen maailman näkee aivan uusin silmin.

 

HEIKKIIMG_5492 (2)

Jep jep joo ja Huu Haa!  Tampereen Tesoman synkistä metsistä esiin kaivautunut 24-vuotias Heikki tässä hei. Kuten edellä mainittua, Tampereella syntynyt ja kasvanut – aito manselainen siis. Meikäläinen omistaa hieman mielipuolisen himon Tony Halmeen musiikkiin, basson soittoon sekä Kristian Lindellin fraaseihin.

Viettäkää eeppinen kesä ja nähdään syssymmällä. Soronoo.

Heikin huumori ei petä koskaan. Muistuttaa olemuksellaan ja habituksellaan pistoliivien tärkeydestä. Tämä mies on nähnyt niin paljon kaikkea elämässään, että viisaimmat elämänohjeet saa yleensä häneltä. Mieleenpainuvin lausahdus Tesoman hirmun suusta on ollut seuraava: “Life is like Saturday. Not so fun without me.” Kannattaa haastaa polttopallo-otteluun hyvissä ajoin ennen vappua.

 

ILARIIMG_5495

Moro, olen Ilari, ikää 20 vuotta. Olen kotoisin Kokemäeltä, Porin fyysisestä mutta Tampereen henkisestä kupeesta. Vuoden takainen muutto Kokemäenjoen rannalta Tammerkosken postikorttimaisemiin oli kuin 67 minuutin junamatka toiseen kotiin. Kannattaa tutustua kumpaankin.

Pidän lukemisesta, suomalaisesta ja brittiläisestä jalkapallosta, sekä Eppu Normaalin musiikista. Ensimmäinen opiskeluvuosi oli hienoa aikaa, uskon ja toivon sen olevan sitä myös teille. Siispä reppu täyteen kisamieltä ja taittamaan taivalta teille. Nähdään syksyllä!

Karismaattisen metsuriparran alta paljastuu lähes Jari Tervon veroinen kynäniekka. (Tosin sillä erotuksella, että Ilari käyttäytyy ravintoloissa fiksusti.) Erikoistunut englanninkielisiin erisnimikäännöksiin. Talvipäivien bussimatkan eläinpelin hallitseva mestari.

 

JULIANNEIMG_5499

Moro! Olen yksi niitä harvinaisuuksia tuutorien joukossa, nimittäin Tampereen omia tyttöjä a.k.a original manselaisia. Sukujuureni tosin ovat vain puoliksi täältä, toinen puoli tulee Unkarin pustoilta, mikä on todennäköisesti syypää epäsuomalaiseen suustani jatkuvasti pulppuavaan puhetulvaan. Minut tunnistatkin luultavasti paremmin äänestä kuin ulkonäöltä. Hyvä ruoka, musiikki ja kaikki urheilu ovat erittäin lähellä sydäntäni, joten jos haluat tietää Tampereen parhaat ravintolat, urheilupaikat tai haluat muuten vaan juttuseuraa, nykäse toki hihasta! Löydät mut kuitenkin todennäköisesti yliopiston sijaan Kalevan uimahallista, rakkaalta työpaikaltani.

Koitatko jatkuvasti selvitä uudesta informaatiotulvasta fuksivuoden alkaessa? Ei hätää, Julianne opettaa sut uimaan siinäkin virrassa. Tämä puhelias ja aurinkoinen nuori nainen osaa antaa hyviä vinkkejä sen suhteen, kuinka töissä käyminen opintojen ohella luonnistuu.

 

KANERVAIMG_5489

Moikka! Oon se tuutoriporukan junnu, ja kans vuosi sitten eksynyt tänne Tampereen suunnille Jyväskylästä. Tampere tullut vuoden mittaan tutuksi etenkin kaikkien opiskelijatapahtumien myötä. Niihin kannustan teistä jokaista osallistumaan aktiivisesti, koska meillä on teille luvassa mitä huikeempia juttuja. Teillä on eessä tiukka syksy, joten ottakaa sitä ennen kesästänne kaikki irti.

Mun harrastuksiin kuuluu sushin syöminen ja täydellisten kyykkyviinien metsästys. Talvisin viihdyn erityisen hyvin rinteessä. Sushin lisäks oon pakasteperunoiden ja festareiden suurkuluttaja. Tulkaa rohkeesti juttelemaan ja kysymään mitä ikinä mieleen tuleekaan, jos en johonkin osaa vastata, niin etitään yhessä joku joka osaa. Nähdään syksyllä!

Jyväskylän tyttö Kanerva eli ‘’Kane’’ on okalainen, joka tietää kenkien päälle. Jos siis miellät itsesi kenkäfriikiksi, kysy tältä tuutorilta opiskeluasioiden ohella vinkkejä täydellisten streetkenkien metsästykseen! Kenkien lisäksi Kane on myös ehdoton seurakaveri aina, kun puhutaan ruoasta. Erityisesti tämä tuutori hallitsee pizzan syönnin Tampereella ja ehdoton suosikki onkin ravintola Sitko sen suotuisan sijainnin ansiosta.

 

KATRIIMG_5494

Olen tuutorijoukon seniorisiivestä, Lapissa syntynyt, Kainuun korpien, Helsingin ja Oulun opiskeluhulinoiden sekä Kaakkois-Aasian ja Väli-Amerikan viidakoiden kautta Tampereelle kotiutunut ex-maantieteilijä ja nykyinen kasvatusintoilija. Sydäntäni lähellä ovat mindfulness sekä poliittiset, eksistentiaaliset ja yleisfilosofiset keskustelut, erityisesti aamuneljän aikaan käydyt sellaiset. Välillä pyrähdän maailmalle ja puran ajatuksiani vihkon sivuille tai läppärin uumeniin milloin missäkin kahvilan nurkkapöydässä tai rannan sopukassa. Silloin tällöin kulutan myös Tampereen lenkkipolkuja ja jammailen vaihtelevan musiikin tahtiin keskellä olohuoneeni lattiaa. Elelen jatkuvasti boheemin luovassa puolikaaoksessa — olen maailman surkein aikatauluttaja, ja opiskeluun liittyvät tehtävät kyhään tyypillisesti kasaan viitisen minuuttia ennen deadlinea kuitenkaan liiaksi laadusta tinkimättä.

Haluan olla tulevana vuonna läsnä kaikille fukseille niin opiskeluun, opiskelijaelämän rientoihin kuin muuhunkin elämään liittyvissä kysymyksissä ja mieltä askarruttavissa asioissa, jotta vuodesta tulisi kokonaisvaltaisen positiivinen kokemus, ja jokainen löytäisi oman tapansa olla osana yliopiston monipuolista yhteisöä.

Onko luovuus hukassa? Lähde Katrin kanssa kävelylle tai kahville, niin saat uudenlaista näkökulmaa ja inspiraatiota elämään. Myös matkavinkit ja maantieteen tuntemus taattua. Hidas käymään vessassa. Varmaa viini- tai mojitoseuraa. Kantoi koko yhteisöä reppuselässään viime vuoden massaluennoilla olemalla ainoa luokanopettaja, joka onnistui ajoittain viemään heittomikin yleisen kasvatustieteen väeltä. Puhui vieläpä asiaa.

 

KRISTIANIMG_5490

Hei! Olen Kristian, 22-vuotias manselainen. (tamperelaisuudesta ja blondiudesta huolimatta en ole sukua Annikalle…:( )Virran käytävillä nakkelemieni tyhmien juttujen ja niiden ohessa toteutuvien opintojen lisäksi toteutan visioitani mm. nuorison suosiman urbaanin rytmi- ja viihdemusiikin parissa. Luokanopettajakoulutus on aina ollut minulle se the vaihtoehto, nyt on siis aika lunastaa. Toivon sinulle sopivassa suhteessa meininkiä ja tunnelmaa opintoihisi.  Odotukset syksyyn suht. lit, ennen kaikkea odotan niitä upeita kohtaamisia. Nähdään orientoivien opintojen parissa!

Tunnettu tarttuvista täytefraaseistaan ja persoonallisesta kävelytyylistään. Hallitsee kepeän sanailun ja painavan asian välisen balanssin. Jos tahdot tietää vastauksen kysymykseen “Ihanaa vai kamalaa?” – kysy Krisulta. Fuksivuotensa tekstiilikäsityöopintojen kärkisuoriutuja. Nauttii kiusallisista tilanteista. Jos haluat kuulla hyvää musiikkia yöelämässä, suuntaa Krisun DJ-keikoille.

 

LIISAIMG_5502

Moro! Täällä Liisa, yleensä äänekäs ja hauska syntyjään vammalalainen nuari kana. Nykyään oon kyllä aika vahvasti manselaistunu, vaikka oon asunu täällä vasta vuoden, sillä Tampere on aina ollu mulle henkinen koti.

Jos tykkäät kaikenlaisista peleistä ja leikeistä, ota muhun yhteyttä. Oli se sitten Trivial Pursuit Matias Nyströmin joukkueessa tai Bussikuski viinin kera, näissä kisailuissa oon luottamuksen arvonen. Erikoisaloina mokkapalojen leipominen, kissat (jos omistat sellasen, niin kutsuthan mut kylään), huono alapäähuumori, alisuoriutuminen opiskelussa (neuvot viivästyneisiin palautuksiin multa), TOAS-tuntemus ja pitkät illanvietot ilman dagen efteriä. Oon tosi rock ja räp, jou matamou. Elikkäs jos oot menossa Stepan tai Tapsa Koon keikalle nii pyydä mut messiin! 

Silloin tällöin mut voi löytää kans edustusta vaativissa hommissa meidän ainejärjestön hallituksen sihteerinä. En tosin tiedä miten edustus näinäkään hetkinä onnistuu. Tykkään vaikuttamisesta ja tavoitteena ois opiskeluvuosien aikana päästä muihinkin järjestöhommiin.

Älä tuu nykäseen mua hihasta käytävällä, sillä mun hurjan ulkokuoren alta löytyy herkkis, joka säikkyy helposti. Mut mulle voi mieluusti huikata, niin moikkaan sua ja ongelmatilanteissa tahdon ja osaan myös todennäkösimmin auttaa.

Liisa on tilannekomiikan mestari, joka piristää ironisilla heitoillaan myös syksyn synkimpiä iltoja. Hänen puoleensa kannattaa kääntyä, mikäli haluat tietää mitä tahansa tutkintorakenteeseen, opiskelijan tukiin ja talousasioihin, Tampereen opiskelija-asuntosäätiöön tai yliopiston ainejärjestökulttuuriin liittyvää — Liisa on perehtynyt kaikkeen ja toimikin koko viime vuoden kävelevänä tietopankkina niille fuksitovereille, jotka olivat enemmän tai vähemmän pihalla yliopistoelämän saloista. Liisa on tuutorijoukon ehdoton mestari lättyjen paistamisessa

 

LOTTA H.IMG_5491

Morjestaa! Oon Lotta, 22-vuotias tamperelainen. Oon alunperinkin täältä, enkä muualle täältä kouluunkaan halunnut lähteä. Toivottavasti tuutte tykkään Tampereesta yhtä paljon kun mäkin. Vietin pari välivuotta lukion jälkeen pääosin ulkomailla, jonka jälkeen päädyin takaisin koulunpenkille. Olen intohimoinen reissaaja, joka aina tilaisuuden tullen ottaa lähdön milloin minnekin (huom. Opiskelu ei estä matkustelua). Jos voittaisin lotossa, niin lähtisin varmaan maailmanympärysmatkalle. Nyt heti. Kuitenkin niin kauan, kun lottovoittoa ei näy, on täällä ihmisen hyvä olla, osana tätä mieletöntä porukkaa.

Nauttikaa nyt loppukesästä ja nähdään syksyllä!

Matkavinkkejä tarjolla vuoden ympäri. Suostuu takuuvarmasti sekä matkaoppaaksi että ryyppyseuraksi rahatilanteen salliessa. Maakuntamatkailusta innostuneet voi bongata Lotan myös Ylöjärven Ärrän kassalta. Uskomatonta mutta totta – kaiken tämän lisäksi Lotta tekee aina kouluhommat ajallaan, usein jopa ennen muita.

 

LOTTA K.IMG_5488

Moikka kaikki tulevat fuksit ja lämpimästi tervetuloa OKAn jengiin munkin puolesta. Mä oon Lohjalta kotoisin oleva 22-vuotias mimmi, joka nauttii täysillä Tampereesta ja ihan parhaista luokanopettajan opinnoista. Lähellä sydäntä on tanssi ja kaikenlainen muukin liikunta ja kuulunkin UtaDancen porukkaan, joiden kanssa oon ilokseni päässyt jatkamaan tärkeen harrastuksen parissa. Mä tykkään viettää pitkiä ruokataukoja jutustellen kaikennäköistä ihan kaikessa rauhassa. Juttua siis riittää paljon, ja kovaääninen ja teatraalinen hauskojen (ainakin omasta mielestä) juttujen kertominen on tyypillistä mua. Jos kaipaat apua kouluun tai mihin tahansa liittyen, tarviit treeni tai ruokailu seuraa tai ihan vaan seuraa, tuu nykimään hihasta.
Ihanaa loppukesää! Kohta nähdään!!

Lotan jutut ei ole hauskoja vain omasta mielestään – ne parantavat päivän kuin päivän. Lotalla on todellakin näyttelijän lahjoja, ja muun muassa sen vuoksi hän onkin erinomainen tarinankertoja. Lotalta saa myös hyviä vinkkejä saliohjelman suunnitteluun!

 

MATIASIMG_5504

Moro! Olen Matias, Inkeroisten tehtaan piippujen varjosta Tampereen kulttuurikehtoon laskeutunut tuleva luokanopettaja, jonka erityisosaamisalueeseen kuuluu letkeät suomiräpit, jalkapallo, sananmuunnoshuumori ja kaikki opiskeluista täysin irrallinen ajanviete. Löydät minut todennäköisimmin yliopistolta kahvikuppi kourassa tai Kipinän futsalvuoroilta jallittelemasta onnettomia opiskelutovereitani. Jos kaipaat seuraa syksyn opiskelukiireiden keskellä, olen aina valmis uhraamaan kallisarvoista aikaani erilaisissa juomaravintoloissa istuskellen.

Viettäkää nasta kesä, nähdään syksyllä!

Mainettaan huonompi biljardin pelaaja, silti ihan hyvä. Lautapeleissä ei mitään käyttöä, mutta Movember-joukkueessa tähtipelaajan asemassa. Pitää hallussaan hauskin tuutori-listan jaettua kärkipaikkaa. Parhaat puketumisvinkit saat Matiakselta – ei Kouvolaa turhaan muodin mekaksi kutsuta. Matiakseen törmää varmimmin missä tahansa muualla kuin luennoilla. Talvipäivien bussimatkalla osoittautui todelliseksi äidin pojaksi.

 

MILLAProcessed with VSCO with c1 preset

Hei te uudet onnekkaat fuksit! Olen Milla ja innoissani siitä, että saan toimia tuutorina just teille! Viime syksyyn asti elelin Riihimäellä ja nyt asustelen ihanassa pikkuyksiössäni Tampereen Tampellassa. Lempparijuttujani luokanopeksi opiskelun lisäksi on kaikenlaiset kulttuurihommat (erityisesti liikunta ja teatteri), korvakorut ja juhlien järjestäminen. Lisäksi toimin OKAn hallituksessa viestintävastaavana.

Toivon, että pystyt fuksina kääntymään meidän tuutoreiden puoleen missä tahansa asiassa – me ollaan teitä varten! Pian nähdään ja sit pidetään huippukivaa yhdessä!

Milla on pirteän eläväinen tyyppi, joka on positiivisella asenteella mukana kaikessa mihin ryhtyykin. Jos et oo viime aikoina syönyt tarpeeksi sokeria, niin menepä Instagramiin kuolaamaan #millankakkuset. NAM! Huhujen mukaan myös loistava valmentaja joukkuevoimistelussa.

 

SALLAIMG_5486

Moikka kaikki uudet Fuksit! Mä oon Salla ja oon innokas retkeilijä, musisoija ja käsitöiden tekijä. Oon ollut koko ikäni partiossa ja nautin kovasti ulkoilusta ja retkeilystä. Harrastan musiikkia monipuolisesti. Erityisesti tykkään laulaa ja viimeaikoina oon innostunut väsäämään biisejä myös itse. Tykkään neuloa ja ommella ja muutenkin tehdä käsillä. Joten jos haluat lähteä nuotiolle istuskelemaan, järjestää vaelluksen, soitella yhdessä iloisesti tai perustaa ompelukerhon niin nykäise hihasta! Mut tunnistaa useimmiten farkkulappuhaalareista, jotka on mun kestosuosikki kaikenlaisiin tilanteisiin. 😉

Lisäksi multa voi kysellä vinkkejä välivuoden pitoon ja poissaolojen järkkäämiseen. Opiskelin extempore viime syksyn (heti oman fuksivuoteni jälkeen) Tanskassa musiikki-teatteri opistossa puoli vuotta ja olin tauolla omista opeopinnoistani. Se oli hieno mahdollisuus ja avasi paljon näkökulmaa omaan opettajuuteenikin. Olen lisäksi seurustellut etäsuhteessa tanskalaisen pojan kanssa jo viimeiset 5 vuotta, joten opintoja olen tottunut järkkäilemään niin, että reissaaminen ja poissaolot ovat olleet mahdollisia ilman opintojen hidastumista.

Ihan mahtavaa olla teidän tuutorinanne ja olen todella onnellinen teidän kaikkien puolesta, että olette pääsemässä osaksi niin lämminhenkistä opiskelijayhteisöä! Lämpimästi tervetuloa!

Salla on hurmaavan aurinkoinen punapää, josta saa seuraa kaikenlaisille retkille ja ideoille. Sallan nauru tarttuu ja tämä peloton partiolainen on selvinnyt jopa teatteriopinnoista tanskan kielellä. Hurmaa myös upealla ja persoonallisella lauluäänellään. Sallalle kannattaa kohdistaa vaihtoon lähtemiseen liittyvät kysymykset, sillä hän on tuutorijoukon ehdoton konkari opiskelijavaihtoon liittyvissä asioissa.

 

SARAIMG_5498

Moi! Olen Sara, mutta paremmin tunnettu Rytkynä. Olen 20-vuotias Oulusta lähtöisin. Oman fuksivuoteni aikana sain tutustua asunnon etsimisen koukeroihin, lisäksi koin putkiremontin ilot. Asumiseen liittyviin pulmissa saa tulla jakamaan kanssani kokemuksia. Vapaa-aikani kuluu jumppaamisen ja kahvittelun merkeissä. Kahavi on lähellä sydäntä ja koulusta minut löytää yleensä, jostain kahvittelemassa. Jos tarvitset apua tai juttuseuraa, niin tulehan vetämään hihasta.

Viime vuosi fuksina oli ikimuistoinen ja odotan innolla, että saan toteuttaa uudestaan sen teidän kanssa. Ottakaa kaikki ilo irti tulevasta fuksivuodestanne. Tehdään siitä yhdessä ikimuistoinen.

Hyvää kesän jatkoa ja koitetaan nauttia säästä!

Rytkyä rehdimpää tyyppiä saa hakea! Tämä pohjoisen tyttö on tilanteessa kuin tilanteessa ihana, aito itsensä. Innostuu erityisesti hyvistä resepteistä. Luotettavaa kahviseuraa erityisesti silloin, kun rahat riittävät muuhunkin kuin pelkkiin nilikkakahaveihin. Hurmaa myös kanssaolijat suloisella murteellaan (Suomi-Oulu-Suomi -sanakirja työn alla).

 

TEEMUIMG_5493

Morjesta! Olen kissanmaalaistunut parikymppinen miehen alku, joka on kotoisin Tampereen kupeesta Ylöjärveltä. Opettajaksi opiskeleminen oli minulle pitkäikäinen haave, jota olen saanut nyt toteuttaa vuoden verran mitä mahtavimmassa seurassa. Keskuudessamme vallitsee erinomainen yhteishenki ja kaveria tsempataan aina. Olet siis liittymässä hienoon yhteisöön, tervetuloa!

Pidän liikunnasta paljon, ja käytänkin siihen eri muodoissaan suuren osan vapaa-ajastani. Erityisesti salibandya tulee pelailtua paljon. Minut löytääkin todennäköisimmin urheilujärjestömme Kipinän vuoroilta höntsäämästä. Liikunnan lisäksi lähellä sydäntäni ovat muun muassa taloudellinen elämäntapa, inttijutut ja Ilarin voittaminen vedonlyönneissä.

Mukavaa kesän jatkoa, syksyllä nähdään!

Yritti fuksivuotensa jokaisella sählyvuorolla ilmaveiviä, mutta teki sen lopulta futiskentällä. Muutoinkin Atalpan kantava voima, ja letkeä kaveri. Teemu jää varmasti mieleen aidosta ystävällisyydestä sekä siitä, että hän on aina valmis kuuntelemaan. Eikö rahapussissa ole yhtään penninhyörylää ja muut yllyttävät sinua lähtemään yksille? Ota tältä herrasmieheltä parhaat säästövinkit talteen. Teemu on varautunut kaikkeen — huhujen mukaan hänellä on aina uimahousut jalassaan, minkä ansiosta hän voi ylläpitää ainejärjestöjen välisiä suhteita yllättävissäkin olosuhteissa.

 

TUULI

Heippahei kaikille! Olen Helsingistä (okeiokei, Vantaalta) tänne Tampereelle kotiutunut 22-vuotias. Tykkään luistelusta, piirretyistä, kirjoista, lautapeleistä ja etkoista, mehujäätä ja suklaata unohtamatta! Muiden tuutorien tapaan multakin saa tulla kyselemään mitä ja mistä vain, jos tietoa ei löydy, voin aina arvata tai kysyä joltakulta muulta!  Täältä löytyy myös vertaistukea, jos tuntuu etteivät opinnot suju ihan kuten oli toivonut, luotan kuitenkin siihen, että asiat aina järjestyvät lopulta!

Jos nälkä yllättää kesken juhlimisen, Tuulin luota löytyy aina ruokaa sitä tarvitseville. Jos olet lumoutunut esimerkiksi Harry Potterin tai Disneyn maailmasta, käänny Tuulin puoleen! Tietää kaiken huvipuistolaitteista.

Yksi vastaus to “Tuutorit”

Trackbacks/Pingbacks

  1. ONNEA FUKSIT! | OKA ry - 29/06/2017

    […] Tuutorit […]

Kommentointi on suljettu.