Vinkkipankki

Askarruttaako älytaulun käyttö? Entä luokassa häiriötä aiheuttava oppilas? Miten saan kontaktin uuteen harjoitteluluokkaan?

Tälle sivulle kootaan linkkejä kasvatusalan sivustoille, joilta voi löytyä vinkki jos toinenkin opettajanhommia ajatellen.

Alakoulun aarreaitta Opetus- ja kasvatusalan toimijoiden aktiivinen Facebook-ryhmä, jossa viedään eteenpäin suomalaista perusopetusta yhdessä ideoimalla ja oivaltamalla. Alakoulun aarreaitan tavoitteena on toimia ruohonjuuritason osaamisen esiin nostajana, positiivisen muutoksen edistäjänä sekä yhteisopettajuuden uudenlaisena mahdollistajana perusopetuksen kentällä.

Animation Chefs Kolmen hepun verkkokoulu animaatioiden tekemiseen ja hyödyntämiseen opetuksessa. Miltä kuulostaisi animaation muotoon tehty essee?

Edutopia Edutopia on Star Wars-elokuvasaagan isänä tunnetun George Lucasin kasvatussäätiön nettisivu, jolta löytyy iso läjä vinkkejä esimerkiksi tabletlaitteiden ja miniläppäreiden käyttöön oppimisen tukena. Vinkkejä myös muihin koulun arjen tilanteisiin kategorisoituna järkevällä tavalla.

Gloster Rapakon takana palkintoja niittänyt esitysohjelma, jonka avulla oppilaat pääsevät valmistamaan interaktiivisia esitelmäpostereita älytaulua ja mobiililaitteita varten. Näppärät jako-ominaisuudet mahdollistavat verkostoitumisen ympäri maailmaa.

LucidChart Ryhmätöiden miellekarttojen teko tökkii etänä, versio 6.0 menossa? Lucidilla voit tehdä toimivia ryhmätyökarttoja reaaliaikaisesti ja nopeasti. Yhteensopiva Google Driven kanssa.

LUMA sanomat Luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian opetuksen kansallinen verkkoportaali.

Opeblogi Anne Rongaksen ylläpitämä blogi, joka tarttuu suomalaista koulumaailmaa ja kasvatusta askarruttaviin kysymyksiin.

Prezi Tavan powerpointit kyllästyttävät? Kokeile Preziä. Helppo käyttää, selkeät ohjeet ja paljon laajemmat mahdollisuudet kuin pp:ssa. Toimii verkkopohjaisesti, mutta valmiit prezit on järkevä ladata myös tikulle.

Sync.in Jos Googledocs aiheuttaa sinulle närästystä, kokeile luokassa, tai ryhmätöissä Sync.iniä. Ilmainen, ei rekisteröitymistä ja mahdollistaa usean kirjoittajan samanaikaisen toiminnan.

TVT-Tampere Tampereen seudun tieto- ja viestintäteknologian opetuskäyttöpankki. Täältä löydät vinkkejä ja infoa seminaareista.

Wordle Onko ideoiden ja avainsanojen esillelaitto liitutaululle tympäisevää? Koosta seuraavalla kerralla Wordle-tiedosto sanoista ja saat näytille itse sommitellun sanapilven.