Sillis

Yleistä tietoa

Silliaamiainen eli sillis on vuosijuhlien jälkeen järjestettävä tapahtuma, jossa kokoonnutaan yhteen, syödään hyvin, juodaan paljon ja muistellaan edellisen päivän juhlia, sekä nautitaan tietysti parhaasta seurasta ja ohjelmasta. Joillekin sillis on mahdollisuus jatkaa siitä mihin edellisenä iltana on jääty, ja toiselle se voi olla paras paikka parannella päänsärkyä tai viettää aikaa opiskelutovereiden kanssa.

Urbaanisanakirjan mukaan sillis on ”yliopisto-opiskelijoiden harrastama ryyppyjuhla ja tärkeiden juhlapäivien jatke. Silliksistä nautitaan esim. ainejärjestöjen vuosijuhlien jälkeisenä päivänä ja vappupäivänä.”

Silliksellä ei ole varsinaista pukeutumiskoodia, mutta yleensä asu on hyvinkin rento. Mikäli silliksellä on jokin teema, se on hyvä pitää mielessä asua miettiessä, mutta ei pakollista. Haalarit on esimerkiksi vallan mainio asu sillikselle.

Sillis on siis rento yhteinen tapahtuma, jota ei todellakaan kannata jättää välistä. OKA ry:llä ei ole aiemmin ollut juurikaan silliksiä, joten sitä suuremmalla syyllä tänä vuonna kannattaa tulla katsomaan, mikä se sillis oikein on, ja tekemään siitä okalaisten näköisen tapahtuman.

Sillis 27.10.2019

Tänä vuonna sillis järjestetään sunnuntaina 27.10. alkaen myöhemmin ilmoitettavaan aikaan päivällä ja kestäen koko päivän. Sillispaikka paljastetaan vasta sunnuntaiaamuna.

Lipun ostaneille on tarjolla kuljetus sillispaikalle Tampereen keskustasta (paikka tarkentuu), myöhemmin ilmoitettavina aikoina. Sillispaikalle pääsee myös julkisen liikenteen yhteyksillä, joten kyydillä meneminen ei ole välttämätöntä.

Sillis alkaa ilmoitettuna ajankohtana, mutta sinne voi saapua vapaasti valuen omaan (ja yhteiskuljetuksen) tahtiin, ja poistua, kun on saanut tarpeekseen. Silliksellä saa mielellään olla myös koko päivän!

Silliaamiaisella on tarjolla runsaasti ruokaa ja juomaa, mutta myös omia juomia voi ottaa mukaan. Kaikki ruoka ja juoma kuuluu vuosijuhlalipun hintaan. Silliksellä on myös ohjelmaa, sekä esiintyjä, jotka paljastetaan myöhemmin.